piatok 3. októbra 2014

RACIO: Šťavnatý čoko-brownies.

Suroviny na malý plech: kokosový olej - 1/2šálky, práškové kakao - 1/2šálky, škorica - 1ČL, vanilkový extrakt - 1 ČL, pomleté mandle - 1 šálka, med - 2PL, banán - 2 ks, vajce - 1 ks, kokosové mlieko - 1/2 šálky, horká čokoláda Postup prípravy: V miske najskôr zmiešame kokosový olej, práškové kakao a škoricu. Potom pridáme kokosové mlieko, med, mandľovú múku a dobre premiešame. Banány s vajcom rozpučíme vidličkou na kašu a pridáme do zmesi. Nakoniec pridáme vanilkový extrakt a všetko vymiešame metličkami do hladka. Zmes vylejeme do silikónovej formy. Kto nemá, vyloží hlbší plech papierom na pečenie. Vrch môžeme posypať podrvenou horkou čokoládou. Pečieme 30 minúť pri 180C. Stred priebežne kontrolujeme špajdľou. Nesmie byť úplne suchý. Keď brownies vychladne stuhne viac. JE SUPROVÝ... Zdroj: Zdravé fitness recepty.

štvrtok 2. októbra 2014

Jablkový zákusok pod snehom.

Na veľký plech potrebujeme: 3 vajcia, 170g kryštálového cukru, 250ml smotany na šľahanie, 275g polohrubej múky, 1/2 balíčku prášku do pečiva, 6 až 8 jabĺk Sneh: 4 až 5 bielkov, 85g práškového cukru, 100g nesolených pražených drvených arašidov (kľudne ich môžeme nahradiť ľubovoľnými orechami - alebo mandľovými lupienkami) Postup: Rúru predhrejeme na 190C. Jablká ošúpeme, zbavíme jadierok, nakrájame na malé kocky a odložíme nabok. Vajcia rozbijeme a oddelíme bielky od žĺtkov. Všetky žĺtky vymiešame s cukrom do peny, do ktorej postupne zašľaháme všetku smotanu. Do zmesi primiešame múku s práškom do pečiva. Z 3 bielkov vyšľaháme tuhý sneh a opatrne zapracujeme do cesta. Cesto pomocou stierky nanesieme na plech vymastený a vysypaný múkou, vrch uhladíme a posypeme jablkami. Zvyšné bielky vyšľaháme s cukrom na hustý sneh, ktorý opatrne nanesieme na jablká. Vrch posypeme arašidmi a dáme na 35 min. piecť do vyhriatej rúry. Po upečení vyberieme, a keď vychladnú, nakrájame ich na kocky. Zdroj: Nový čas pre ženy.

Karamelovo jablková torta.

Potrebujeme: 5 ks jabĺk 15 dkg kryštálového cukru 2 dl jogurtu 1,5 dl oleja 1,5 dl kryštálového cukru 3 dl múky 1 bal. kypriaceho prášku 1 bal. vanilkového cukru 2 vajcia soľ Postup: 1. Z 15 g cukru urobíme svetlý karamel a rozlejeme na dno tortovej formy. Na karamelovú vrstvu poukladáme očistené, pokrájané jablkové pláty. 2. Vajcia vymiešame s cukrom, vanilkovým cukrom a so soľou.Pridáme jogurt, olej, múku a kypriaci prášok. Cesto rovnomerne rozlejeme na jablká. Pečieme do zlatohneda v predhriatej rúre pri 170 stupňoch asi 35-40 minút. Ak sa už cesto nelepí na špráradlo, je hotové. 3. Upečenú tortu necháme chvíľu odpočinúť vo forme, potom vyklopíme na tácku, aby sa karamelovo-jablková vrstva dostala na vrch. Jablká môžeme nahradiť aj hruškami. Zdroj: Internet - dobroty.sk