piatok 20. júla 2012

Kinder rezy (Milch Schnitte).

Cesto: 7 vajec, 8 PL kryštálového cukru, 4 PL kakaa, 1 KL prášku do pečiva, 10 PL polohrubej múky, 2 PL oleja
Krém: 500 g tvarohu, 1 zakysaná smotana, 1 vanilkový sluk, 5 PL práškového cukru

Žĺtka vymiešame s cukrom, kakaom, pridáme olej, múku s práškom do pečiva a nakoniec vyšľahaný sneh z bielkov. Cesto rozdelíme na 2 časti. Každú vylejeme do plechu vystlanú papierom na pečenie. Cesto sa upečie veľmi rýcho - do 10 min. Je tenké. Necháme ho vychladnúť a opatrne z neho stiahneme papier na pečenie. (Je mäkké ale pružné). Keď obe časti vychladnú natrieme ho krémom, ktorý pripravíme dôkladným vymiešaním uvedených surovín. Koláč dáme stuhnúť do chladu.
Suprové :) ...

utorok 10. júla 2012

Rezy Plameniak.

Suroviny: 6 vajec, 6 PL cukru, 2 PL kakaa, 4 PL hladkej múky, 1 kypriaci prášok do pečiva (nemusí byť)
Krém: 25 dg masla, 20 dg práškového cukru, 25 dg tvarohu, 2 vanilkové pudingové prášky

Zo 6 vajec upečieme klasickú kakaovú piškótu: žĺtky s cukrom vymiešame dopenista. Postupne pridáme múku s práškom do pečiva (ja som ho nedala a piškóta krásne vyskočila)a s kakaom, nakoniec opatrne primiešame aj tuhý sneh z bielkov. V predhriatej rúre pečieme piškótu až po skúšku ihlou.
Z 2 balíčkov vanilkového pudingu - podľa návodu (700 ml mlieka) uvaríme hustý krém. Ešte do horúceho pridáme pokrájané maslo, cukor a vymiešame. Nakoniec pridáme prelisovaný tvaroh (alebo hrudkovitý - a potom krém rozmixujeme). Upečený plát piškóty natrieme týmto krémom a koláč uložíme do chladu. Vrch som posypala kakaom. Podávame ho pokrájaný na štvorce.
Veľmi lahodný koláčik:)
Inšpirácia: Obľúbené babičkine zákusky.

pondelok 9. júla 2012

Ríbezľovo-smotanový koláč.

Cesto: 200 g hladkej múky, 80 g práškového cukru, 1 vanilínový cukor, 3 KL prášku do pečiva, 100 g tvarohu, 1 vajce, 4 PL oleja
- Vymiesime cesto a vyplníme ním dno MENŠIEHO pekáča a vypracujeme aj okraje.
Na cesto nasypeme prebraté, umyté a odkvapkané ríbezle (200 g)
Zalejeme plnkou:
Plnka: 3 vajcia, 400 g kyslej smotany, 2 vanilínové cukry, 1 KL škorice, 2 KL škrobu, 2 PL práškového cukru
Pečieme vo vyhriatej rúre asi 40 minút.

Výborný! :)

sobota 7. júla 2012

Snehový ríbezľový koláč

Cesto: 4 vajcia, 100 g masla, 100 g práškového cukru, 1 vanilínový cukor, 200 ml mlieka, 400 g polohrubej múky, 1 kypriaci prášok
Krém: 1 kg ríbezlí, 200 g práškového cukru, 4-5 PL maizeny, sneh zo 4 bielkov


Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme zmäknuté maslo a miešame do penista. Potom pridáme mlieko a múku s kypriacím práškom. Cesto rozotrieme na vymastený, pomúčený plech. Očistené, umyté a dobre odkvapkané ríbezle premiešame so zmesou maizeny a práškového cukru, potom postupne pridáme tuhý sneh. Zmes rovnomerne rozotrieme na pripravené cesto a dáme do rozohriatej rúry. Pečieme pomaly pri strednej teplote.
Poznámka: Ak použijeme zavárané ríbezle, do krému dáme menej cukru.