sobota 7. júla 2012

Snehový ríbezľový koláč

Cesto: 4 vajcia, 100 g masla, 100 g práškového cukru, 1 vanilínový cukor, 200 ml mlieka, 400 g polohrubej múky, 1 kypriaci prášok
Krém: 1 kg ríbezlí, 200 g práškového cukru, 4-5 PL maizeny, sneh zo 4 bielkov


Žĺtky vymiešame s cukrom, pridáme zmäknuté maslo a miešame do penista. Potom pridáme mlieko a múku s kypriacím práškom. Cesto rozotrieme na vymastený, pomúčený plech. Očistené, umyté a dobre odkvapkané ríbezle premiešame so zmesou maizeny a práškového cukru, potom postupne pridáme tuhý sneh. Zmes rovnomerne rozotrieme na pripravené cesto a dáme do rozohriatej rúry. Pečieme pomaly pri strednej teplote.
Poznámka: Ak použijeme zavárané ríbezle, do krému dáme menej cukru.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára