utorok, 10. júla 2012

Rezy Plameniak.

Suroviny: 6 vajec, 6 PL cukru, 2 PL kakaa, 4 PL hladkej múky, 1 kypriaci prášok do pečiva (nemusí byť)
Krém: 25 dg masla, 20 dg práškového cukru, 25 dg tvarohu, 2 vanilkové pudingové prášky

Zo 6 vajec upečieme klasickú kakaovú piškótu: žĺtky s cukrom vymiešame dopenista. Postupne pridáme múku s práškom do pečiva (ja som ho nedala a piškóta krásne vyskočila)a s kakaom, nakoniec opatrne primiešame aj tuhý sneh z bielkov. V predhriatej rúre pečieme piškótu až po skúšku ihlou.
Z 2 balíčkov vanilkového pudingu - podľa návodu (700 ml mlieka) uvaríme hustý krém. Ešte do horúceho pridáme pokrájané maslo, cukor a vymiešame. Nakoniec pridáme prelisovaný tvaroh (alebo hrudkovitý - a potom krém rozmixujeme). Upečený plát piškóty natrieme týmto krémom a koláč uložíme do chladu. Vrch som posypala kakaom. Podávame ho pokrájaný na štvorce.
Veľmi lahodný koláčik:)
Inšpirácia: Obľúbené babičkine zákusky.

Žiadne komentáre:

Zverejnenie komentára